Group 5 Created with Sketch.
Page 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Fill 1 Created with Sketch.
Arrangement

Byvandring i løb

08. maj 2019 — 16:00-18:00

Fynske planlæggere inviterer på LØBETUR TIL GARTNERBYEN, ”DIT BOLBRO” OG ”NYT” NORDISK TEKSTIL Vi løber forbi nogle af de større nye bykvarterer, der er igang med store fornyelser. Arkitekt Paw Gaadgaard fra Odense Kommune fortæller os mere omkring projekterne:

 

Gartnerbyen – fra GASA til stor ny bydel Tæt på bymidten og alligevel i et roligt og historiemættet kvarter er Odenses nye bydel – Gartnerbyen – ved at blive etableret. I alt 140.000 m2 byggeri vil komme til at rumme butikker, pladser, cykelstier og grønne åndehuller. Og der er ikke langt til daginstitutioner, skoler, supermarkeder, by- og kulturliv og den kommende letbane. Gartnerbyen får moderne og bæredygtige lejeboliger, ejerlejligheder og townhouses. Fra såvel kommunens som udviklers side er der stort fokus på at skabe en blandet og levende bydel med ophæng til resten af byen.

 

Dit Bolbro: Områdefornyelse i Bolbro Fra 2017 til 2021 fornyer Odense Kommune sammen med beboere, foreninger, forretningsdrivende Bolbro til en endnu mere attraktiv og levende bydel for alle. Programmet for områdefornyelsen er udarbejdet i samarbejde med Bolbros borgere og indeholder projekter for 30 millioner kroner. Vi ser på cirkuspladsen, der er det første sted, der er sket en forandring fra en hengemt, uinspirerende bagside af Bolbro til et aktivt parkrum for såvel Bolbros borgere som for resten af byens borgere.

 

Nordisk Tekstil Efter Nordisk Fjer-skandalen blev virksomheden omdøbt til Nordisk Tekstil, men døde en stille død og har i en lang årrække ligget som et spøgelsesindustrikompleks på Ruggårdsvej. I 2016 vedtog Odense Kommune en lokalplan, der skulle sikre nyt liv på den attraktivt beliggende ejendom tæt på byen og Åløkkeskoven. I alt cirka 120 boliger, kontor- og serviceerhverv samt en dagligvarebutik vil samlet udgøre et projekt til godt en kvart milliard kr. Området er ved at blive gjort klar til byggemodning og den gamle store hal står helt udhulet og skal om kort tid genopbygges til en ny anvendelse i en ny tid.

 

Løbeturen forventes at vare ca. 1,5 time. Det er en forudsætning, at du kan løbe ca. 12 km i almindeligt tempo med indlagte stop. Når det er sagt, så venter vi på den, som løber mindst stærkt. Der vil blive serveret drikkelse og en sandwich efter løbet. Husk den rette påklædning. I tilfælde af meget dårligt vejr aflyses turen.

Mødested: På parkeringspladsen foran Odense Stadion, Højstrupvej 7B, 5200 Odense V

 

Har du spørgsmål om arrangement, kan du kontakte Jacob på jacob.andreassen@mail.dk / 6165 0505

 

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig - tilmeldingsfrist 30. april. Alle (også evt. ledsagere) skal tilmeldes via ida/event/330377 Max deltagerantal: 30 personer efter først til mølle princippet.

 

www.IDA.dk skal du oprette dig som bruger første gang, du vil tilmelde dig et arrangement. Alle, der er medlem af en af de seks foreninger som Fynske Planlæggere sammenslutter, kan oprette sig. Herefter er du oprettet som bruger, og skal blot logge ind på siden med dit brugernavn og password næste gang, du vil tilmelde dig et arrangement, som er angivet i vores program. Husk også at tilmelde evt. ledsager, da vi ofte bestræber os på at gøre det lidt hyggeligt med mad og drikke, og det derfor er nødvendigt at kende deltagerantallet. Husk derfor også at melde fra igen på www.IDA.dk, hvis du skulle blive forhindret, så en anden kan få din plads.

Sted
På p-pladsen ved Odense Stadion
Højstrupvej 7B
5200 Odense V
Danmark
Tidspunkt
16:00-18:00